Juf, je veter zit los!

Juf, je veter zit los - Juf, er zit een spin in je haar - Juf, ik heb een cadeautje voor je - Juf... 1 april! 
Ik hou wel van 1 april. Heel de dag blij zijn door onderbroekenlol. Lekker leven toch? 


Weet wel waar je aan begint. Ik had me een hoop "ellende" kunnen besparen als ik mijn mond had gehouden over 1 april. De kans bij kleuters is er namelijk dat door zo'n dag niks meer gaat zoals je had gepland.
Een automatische reactie op de woorden "1 april" (namelijk: Kikker in je bil), leerde me dat de meeste kinderen nog nooit van deze grapjesdag hadden gehoord. De ouders dachten vast hun rust te kunnen houden door hun onwetende kleuters nog niks te vertellen over deze dag waarvan de kids een tikkeltje drukker worden.
Maar ach, ik ben de beroerdste niet en het was toch alleen een halve ochtend, dus ik besloot ze uit te leggen wat we doen met 1 april. Na een rondje 'Welk grapje zou jij maken?' was het hek van de dam.

Binnen een paar minuten was het inderdaad gedaan met mijn voorgenomen rustige ochtend. Eigen schuld, dikke bult. En niet alleen ik werd enorm in de maling genomen, ook de directeur en conciërge  en alle andere onschuldige bezoekers hebben van alle kinderen uit de klas apart gehoord dat hun veter los zat of hun bril kapot was. Ze durfden niet eens de klas meer in te komen. Bang om belaagd te worden met grapjes.

De echte grote grappen leer ik ze later wel. Voorlopig hebben ze een heerlijke dag gehad met heel veel lol. Iedere 10 seconden was er wel een kleuter die een 1 aprilgrap maakte. Wat er dus op neerkomt dat ik vandaag ongeveer 473 heb gehoord dat mijn veters los zaten, 186 keer dat ik een spin in mijn haar heb en, ik trapte er bijna in, dat er een leeuw op het schoolplein liep.
Heerlijk. Vooral omdat ze me niet eens de tijd geven naar mijn veters te kijken, want nog voor ik mijn hoofd beweeg wordt er al '1 april' geroepen. Met een enorme schaterlach erachteraan.

Puur genieten. En ik deed lekker met ze mee. 
Heerlijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!