Afleveringen Koekeloere | Thema SINTERKLAAS

Alle afleveringen van Koekeloere bij het thema SINTERKLAAS

Klik op de titel van een aflevering voor het filmpje.(je wordt doorgelinkt naar www.schooltv.nl)

"Moffel en Piertje zijn net als kleuters nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Elke week trekken ze de wijde wereld in om antwoord te vinden op al hun vragen." - ntr: school tv# Sinterklaas (1)
In 't huisje van Moffel en Piertje zit een Piet verscholen! Wat doet hij daar nou? Moffel, Piertje en Arie gaan hem helpen.

# Sinterklaas (2)
Nadat Piet heerlijk bij Moffel en Piertje heeft gelogeerd gaat hij weer terug naar het Pietenhuis. Maar dan gaat er toch weer iets mis. Gelukkig kunnen Moffel en Piertje ook dit keer weer helpen.

# Sinterklaas (3)
Piet is eindelijk goed op weg naar huis. Moffel en Piertje zijn blij en gaan gezellig speculaasjes kopen in de supermarkt. Maar dan horen ze in de verte luid gehinnik, wat zal dat nou toch zijn?

# Welkom Sint!
Sinterklaas is weer in het land. Moffel heeft pakpapier gemaakt met zijn naam erop, zodat hij veel cadeautjes krijgt. Het geld dat Moffel en Piertje hadden gespaard voor een cadeau voor Sinterklaas, heeft Moffel uitgegeven aan papier. Om toch geld te krijgen voor een cadeau voor Sinterklaas moeten ze het pakpapier verkopen. Maar waarom koopt niemand dat van hen?

# Dankje Sinterklaasje
Moffel en Piertje willen persoonlijk hun verlanglijstje aan Sinterklaas te geven, maar de pieten laten hen niet binnen.

# O, kom er eens kijken
Moffel en Piertje vinden een sleutel tussen de pepernoten en zetten hun schoen.

# Cadeautjes overal!
Moffel en Piertje worden wakker van gestommel. Buiten zien ze allemaal zwarte pieten die cadeaus komen brengen. Maar waarom zijn alle cadeaus voor Moffel? De pieten begrijpen er ook niets van en halen Sinterklaas erbij. Wat hebben al die cadeautjes voor Moffel te betekenen?

# Zie de maan schijnt
Moffel en Piertje vinden twee slapende zwarte pieten in het bos.

# Taai taai
Omdat niemand pakpapier wil kopen, verkleden Moffel en Piertje zich als Sintermoffel en Zwarte Pier. Want tegen Sinterklaas durft vast niemand nee te zeggen. Nu hebben ze weer geld om een cadeau voor Sinterklaas te kopen. Tevreden gaan ze die avond naar bed. Maar... Moffels naam staat op al het pakpapier dat ze hebben verkocht. Dat zal toch geen probleem zijn?

# Als dat maar goed gaat...

Moffel en Piertje willen heel graag een liedje zingen voor Sinterklaas. Arie moet natuurlijk ook meedoen! Arie wil niet, maar Moffel en Piertje halen hem over en ze gaan met z'n drieën op pad. Eenmaal aangekomen bij het pietenhuis zijn Moffel en Piertje er klaar voor, maar Arie is op van de zenuwen en moet heel nodig naar de wc. Hij blijft erg lang weg. Waar zou hij gebleven zijn?

# Wat nu, Sinterklaas?
Het kasteel van de Sint wordt verbouwd. Door de enorme drukte gaat alles fout. De zwarte pieten bellen Moffel en Piertje of ze bij hen mogen logeren. Het mag en met bakfietsen vol cadeaus fietsen ze erheen.

# Wat nu Sinterklaas? Een paard op wielen
Het hol van Moffel en Piertje is te klein voor de Sint en de pieten. Die vinden dan onderdak in een camper.

# Eind goed, al goed
Sint is heel blij met zijn camper. Hij noemt hem Super-Amerigo. Maar als hij 's avonds alleen in zijn camper zit en op de radio Zachtjes gaan de paardenvoetjes hoort gaat hij zijn paard Amerigo erg missen.

# Een lied voor Sint
Moffel en Piertje mogen hun schoen zetten, maar eerst moeten ze een wortel kopen om in hun schoen te doen. Op weg naar de winkel vinden ze een rode ballon.

# Alle pepernoten nog aan toe!
Moffel en Piertje zijn heel vroeg wakker. Ze gaan meteen in hun schoen kijken. En ja hoor, het hooi en de wortel zijn weg én er zit een lekkere chocoladeletter in. Trots rennen ze met hun letter naar Arie. Arie springt zijn nest uit en... huh? Alle pepernoten nog aan toe! Er zit niks in! Hoe zou dat nu komen? Misschien was zijn Sinterklaasliedje toch niet zo'n succes.

# Sinterklaas deel 1
Moffel en Piertje besluiten van kerstslingers de Sinterklaasversiering te maken. Dan vertrekken ze naar het Pietenhuis en sluipen naar binnen...

# Sinterklaas deel 2
Arie heeft muntjes gevonden met een speciale sticker erop. Ze gaan in de stad op zoek naar nog meer muntjes. Maar he, het lijkt wel alsof iemand ze steelt! Ze schakelen de Pietenpolitie in.

# Sinterklaas deel 3
Piertje zegt dat hun verlanglijstje niet al te lang mag zijn, want als je teveel vraagt krijg je echt niet alles. Moffel baalt er wel erg van, hoe moet dat nou met al zijn wensen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!