Er zullen, ivm auteursrechten, wat dingen van de website af gaan waar ergens op het web nog wel links naar verwijzen. Deze links kan ik niet van het hele web verwijderen, maar de posts wel. Het kan dus dat je een "kapotte" link treft. Excuses hiervoor.

Ik mag deze bestanden helemaal niet meer delen helaas. Ook niet via de mail of iets dergelijks. :(

Doelen KIJK!

Een hele tijd geleden werd er op Facebook gevraagd hoe leerkrachten bijhielden met welke doelen ze bezig waren geweest en hoe je ervoor zorgde dat alles aan bod kwam.
Toevallig hadden wij vorig jaar net alle doelen van KIJK over het schooljaar verdeeld. Het bestand waarin de doelen van die periode staan dient meteen als groepsplan en themavoorbereidingsformulier.

KIJK heeft de doelen verdeeld over leeftijden, dus daar heb ik me ook aan gehouden. Je kunt zelf kijken welke groepsplannen je voor je groep aanhoudt. Ik had vorig jaar een groep 1/2 waarin geen nieuwe kleuters binnenkwamen. Ik hield daarom de groepsplannen 4,6 tot 5,6 en 5,6 tot 6,6 jarigen aan.

De doelen heb ik zo verdeeld dat ze qua leeftijden zoveel mogelijk bij elkaar passen. Zodat je in combiklassen of met andere kleutergroepen zoveel mogelijk aan dezelfde doelen werkt. Ook heb ik geprobeerd ze zoveel mogelijk bij de vaste momenten in het jaar passen (dus passend bij thema's als kerst of herfst).

Nu heb ik ze allemaal geüpload en kan ik ze met jullie delen!

Groepsplan periode 1 (zomer- tot herfstvakantie)
3,6 tot 4,6 jarigen
4,6 tot 5,6 jarigen 
5,6 tot 6.6 jarigen

Groepsplan periode 2 (herfst- tot kerstvakantie)
3,6 tot 4,6 jarigen
4,6 tot 5,6 jarigen 
5,6 tot 6.6 jarigen

Groepsplan periode 3 (kerst- tot voorjaarsvakantie)
3,6 tot 4,6 jarigen
4,6 tot 5,6 jarigen 
5,6 tot 6.6 jarigen

Groepsplan periode 4 (voorjaars- tot meivakantie)
3,6 tot 4,6 jarigen
4,6 tot 5,6 jarigen 
5,6 tot 6.6 jarigen

Groepsplan periode 5 (mei- tot zomervakantie)
3,6 tot 4,6 jarigen
4,6 tot 5,6 jarigen 
5,6 tot 6.6 jarigen

Wil je een andere indeling maken of een overzicht van alle doelen hebben? Klik hieronder!
Alle doelen 3,6 tot 4,6 jarigen
Alle doelen 4,6 tot 5,6 jarigen
Alle doelen 5,6 tot 6,6 jarigen

4 opmerkingen:

 1. Dank je wel! Hier ben ik heel blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wou dit net zelf gaan uitwerken, toen ik bedacht even te snuffelen op internet en ik dit tegenkwam. Dank je voor het delen, het bespaart me een aantal uren werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  Wij zijn dit schooljaar pas begonnen met KIJK! Heb je ook een ingevulde versie van een thema?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superfijn. Ik ga het morgen goed bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!