Happy new schoolyear!

Volgende week begint er weer een nieuw schooljaar. Iets waar ik de eerste weken van de zomervakantie nooit zo naartoe leef (dan ben ik nog bezig met het afsluiten en bijkomen van het afgelopen schooljaar), maar waar ik de laatste weken van de vakantie altijd al naar uit begin te kijken.

Anders dan vorige jaren, start ik dit jaar niet met een eigen groep. Geen voorpret om het opnieuw  inrichten van het lokaal (en met voorkeur de leuke hoeken), geen lange vers geslepen kleurpotloden netjes gesorteerd in de bakjes, niet genieten van alle naamstickers op de stoelen die allemaal nog zo netjes geplakt zitten, geen overzichtelijke-zonder-rommel-kasten, maar vooral ook geen stralende zongebruinde gezichtjes op de eerste schooldag, geen knuffels omdat we elkaar zo hebben gemist en geen enthousiaste kleuterverhalen die mij altijd zo blij maken.

Helaas was ik door vervelende omstandigheden te laat met solliciteren en waren alle formaties al rond. Nu heb ik wel zin in het nieuwe schooljaar hoor. Ook zonder eigen groep, maar met een fulltime aanstelling en een stamschool waar ik extra taken uitvoer op het moment dat er geen invalwerk is. Maar eerlijk is eerlijk, een eigen groep is toch wel leuker. Toch zitten er ook voordelen aan het niet hebben van een eigen groep. Zo kon ik vanmorgen nog een laatste maandag lekker uitslapen, omdat ik geen klas heb om in te richten en heb ik weer meer tijd voor mijn website www.kleuterjufineenkleuterklas.nl die ik het afgelopen jaar een beetje verwaarloosd heb. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle groeps- en individuele plannen en al het overige administratieve werk dat nu lekker aan mij voorbij gaat.

Vol goede moed zal ik volgende week beginnen op mijn nieuwe stamschool, of als invaller in een willekeurige klas. Genietend van alle, nu nog onbekende, kinderen en de frisse lokalen van mijn nieuwe collega’s.
Maar toch hoop ik stiekem dat er ergens heel snel een nieuwe kleuterklas gestart mag worden en dat ik ook heel snel mijn enthousiasme en ideeën weer kwijt kan in een eigen lokaal, met eigen kinderen. En dan neem ik al die administratieve taken graag voor lief.


Ik wens al mijn juffen en meesters een heel fijn,
inspirerend en leerzaam nieuw schooljaar toe! 

1 opmerking:

  1. Hoi,

    Jij had hele mooie piccolo-kaarten op je website staan. Helaas kan ik ze nu niet meer vinden, klopt dat?

    BeantwoordenVerwijderen

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!