Creatieve oplossingen | Planbord

Aangezien ik mijn uit de kluiten gewassen planbord ben gaan gebruiken als extra hoek in de klas (zie het bericht Whiteboard in de kleuterklas) moest ik een alternatief vinden voor het planbord.
Ik ben in IKEA op jacht geweest naar het bekende witte whiteboard, tot ik een smaller zilver exemplaar vond (voor wie op zoek is, de link: mageetbord). Die leek me handiger, want ik bedacht me dat ik die aan de zijkant van de kast kon hangen. Eenmaal op school stond ik al passend bij de kast rond te zoeken naar een touw om het magneetbord aan op te hangen toen het bord opeens verdween in de kast!
Het bord past dus precies in de zijkant van de kast! En het blijft heel goed zitten! Perfect!
(gelijk een foto gemaakt voor op de site natuurlijk, maar geen tijd om het te posten. En vlak erna deelde nog iemand het op Facebook).

Nu moest ik nog een plek verzinnen voor de naamkaarten. En op dat moment kwam een collega binnen met de mededeling: 'Ja, maar de achterkant van je kast is magnetisch hoor!'
Dus.. de naamkaartjes hebben ook een goede plek!
Ik word er blij van!
En ik werk nu sinds twee maanden met dit planbord en het werkt perfect!

5 opmerkingen:

 1. Briljante oplossing, helaas hebben wij andere kasten. Wat een leuke planbordkaartjes! Waar heb je die vandaan als ik vragen mag?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is er een reden waarom je naamkaartjes verschillende kleuren hebben? Tof gemaakt! Ik maak het na, maar dan met jouw kaartjes van pompom! Supermateriaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kinderen waren verdeeld in verschillende niveaus. Dan zei ik: ik ga een werkje doen met het oranje groepje. Ik had toen een groep 1/2 en twee niveaugroepjes in groep 1 en twee in groep 2 ;)

   Verwijderen
 3. Als ik deze kaarten gebruik, pleeg ik dan geen plagiaat?

  BeantwoordenVerwijderen

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!