Cijfersymbolen leren herkennen | Beginnende gecijferdheid

Heb je kinderen in de klas bij wie het maar niet lukt om de cijfersymbolen in hun hoofd te krijgen?

Eefke de Rijk plaatste op de Kleuterwereld pagina op Facebook hele handige rijmpjes waar tekeningetjes bij gemaakt kunnen worden. Op deze manier wordt het voor de kinderen makkelijker de symbolen te onthouden, omdat ze het plaatje kunnen koppelen aan het rijmpje.


Eefke op Kleuterwereld:
"Een tijdje geleden werden hier cijferversjes geplaatst. Ze inspireerde me. Ik heb er toen mijn eigen versie van gemaakt en ben aan  de slag gegaan met twee kleuters van ruim vijf. Zij kregen de cijferbeelden maar niet in hun hoofd. Zelf vonden ze dat echt niet leuk. Omdat ze wel heel taalvaardig zijn, beeldend denken en erg creatief zijn heb ik de cijferkaarten ingezet. We hebben er samen voor gezorgd dat er de juiste tekeningen bij kwamen. Hierdoor werden ze echt eigenaar van hun eigen leerproces. In zeer korte tijd beheersen ze nu bijna alle cijfers, hebben er lol in en zijn trots!"

Klik hier voor het bestand van Eefke.


Heb je zelf ook materiaal of een idee voor op de site? Laat het weten!

3 opmerkingen:

  1. Komen er nog cijfersympolen 11 t/m 20? Het zou leuk zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik zou deze heel graag willen downloaden maar krijg geen toelating

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi, ik wil het bestand ook graag gebruiken voor mijn kleuters maar krijg het niet geopend!

    BeantwoordenVerwijderen

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!