Kringactiviteiten | Thema ZOMERTAAL
# Woordweb bij het thema maken

# Letter Z (van zomer) en V (vakantie) aanbieden

# Ik ga op reis en ik neem mee…….. De leerkracht zegt: ik ga op reis en neem mee: een koffer. Daarna krijgt een kind de beurt en zegt: Ik ga op reis en neem mee een koffer en een tandenborstel. Het kind daarna zegt: Ik ga op reis en neem mee een koffer, een tandenborstel en tandpasta. Zo wordt de rij steeds langer en moeilijker te onthouden.

Activiteiten met woordkaarten


REKENEN
# Wie past er allemaal in de tent? Zet een speeltent in het midden neer en kijk hoeveel kinderen er in kunnen zitten. Als je spullen meeneemt: slaapzak, koffer, etc. kunnen er dan net zoveel kinderen in?

# Warm / koud
Wat hoort bij warm weer en wat hoort bij koud weer. Hoe zie je of iemand het warm of koud heeft? enz.

# Ver weg / dichtbij
# Kamperen; Als je met z’n vieren in een tent zit, hoeveel spullen heb je dan van alles nodig?

# Tenten bouwen: laat de kinderen met touwen en stokken tenten bouwen in het speellokaal. De volgende begrippen komen hierbij aan bod: hoog – laag, groot – klein, voorin – achterin, midden

# IJsjes kopen / verkopen. Maak ijsjes en een prijskaart.Bekijk eerst de prijzen met elkaar. Waar betaal je het meest/minst voor? Deel nep-geld uit. De kinderen komen een ijsje bij je kopen. Welk ijsje kunnen ze kopen? Houden ze geld over? Enz.

# De receptie van de camping: plattegrond maken, waar moet iedereen staan, routes maken in de klas, is er nog plaats?

# Het zwembad; hoeveel kinderen kunnen in het zwembad? Kaartjes verkopen, hoeveel kosten ze?

# Kamperen; Als je met z’n vieren in een tent zit, hoeveel spullen heb je dan van alles nodig?

# Foto’s maken; Hoe krijg je alles op de foto? Waar moet je staan?

WERELDORIËNTATIE

# Neem een koffer mee en stap daarmee de klas binnen. In je hand heb je een paspoort. Ga zitten op een stoel en puf even uit. He, he, wat een drukte……… De kinderen worden natuurlijk erg nieuwsgierig…..wat gaat er gebeuren? Nou weten jullie het dan niet? Ik ga op vakantie. Kijk maar wat ik heb meegenomen. Misschien kun je zien waar ik heen ga? In de koffer heeft u allemaal zomerdingen gestopt: plastic luchtbed, bikini, zonnebril, zonnebrandcrème, hemdje, boekje, handdoek, etc. Waar gebruiken we dit allemaal voor? Ga ik naar een warm land of een koel land? Wat zou jij meenemen als jij je koffer in moest pakken?

3 opmerkingen:

 1. Hallo dames en heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, Persoonlijke lening, Hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn bedrijf. We verlenen allerlei soorten leningsdiensten, inclusief leningen op lange en korte termijn. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een rechtstreeks bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang onmiddellijk een reactie.

  Wij zijn een allesomvattende financiële dienstverlener en we doen er alles aan om u te helpen bij het verwezenlijken van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het op de meest effectieve en snelste manier aanbieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - U bepaalt zelf hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle Directe Financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rente - Betaalbare rente van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages - U heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
  * Flexibele aflossing - U kiest de aflossingsdatum, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online aanvraag.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop geen kans mis door gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen.

  Voor meer informatie over onze leningaanbieding, stuur ons alstublieft uw leningaanvraag via
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Tussenpersonen/adviseurs/makelaars zijn welkom om hun klanten mee te nemen en zijn 100% beschermd. In volledig vertrouwen werken we samen in het voordeel van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu lenen bij LendingTree
  contact: (lendingtreeloans@pm.me)

  Verander de manier waarop u leent met leningen via LendingTree. LendingTree heeft sindsdien het online leenproces gestroomlijnd en meer dan een miljoen mensen geholpen de financiering te krijgen die ze verdienen. LendingTree wordt ondersteund door enkele van de meest gewaardeerde investeerders in de wereld. LendingTree biedt toegang tot persoonlijke leningen voor leners met een gemiddeld inkomen die hulp nodig hebben bij zaken als schulden met hoge rente, verbetering van het huis of onverwachte uitgaven voor een rentetarief van slechts 3-5%, afhankelijk van het type lening.

  Het verkrijgen van een legitieme lening is altijd een groot probleem geweest. Voor degenen die een financieel probleem hebben en een oplossing nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​ongedekte lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente, onvoldoende onderpand of de verhouding tussen schulden en inkomen, lage kredietscore en vele andere redenen. LendingTree geeft u met gemak de lening die u wenst en we streven ernaar onze standaard van uitmuntendheid te handhaven wanneer we onze diensten aan klanten wereldwijd aanbieden.

  Overige contactgegevens
  1: lendingtreeloans@protonmail.com
  2: lending-tree@outlook.com
  3: lendingtreegroupinc@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!