5 minuten spelletjes | REKENEN

5 minuten over? 
Deze korte activiteitjes of spelletjes passen mooi bij de leerdoelen voor kleuters en kunnen in een paar minuutjes gespeeld worden. 

# Van klein naar groot
Alle kinderen al met jassen aan in de kring en klaar om naar huis te gaan, maar opeens toch nog tijd over? Maak een "speciale" rij. 
Laat één kind in het midden van de rij gaan staan. Nu gaan we op volgorde van klein naar groot staan. De kleinste komt bij de deur. Noem weer een kind. 'Waar ga jij staan? Voor of achter het andere kind? Waarom?'. Laat zo elk kind in de rij gaan staan (je kunt ook de kinderen per twee naar de rij laten gaan).

# Welk getal is het grootst/kleinst?
foto van http://www.onderwijsmaakjesamen.nl/
Maak een pot met pingpongballetjes. Op elk pingpongballetje staat een getal van 1 t/m 10 (of als de kinderen al meer kunnen t/m 15 of 20). Haal steeds twee balletjes uit de pot en noem de getallen. Welk getal is het grootst? (bij 3 of 6 dus 6). 
Laat een kind zelf twee balletjes pakken. Welke is het grootst/kleinst?


# Cijferherkenning
Leg de cijferkaartjes in het midden van de kring. Waar zie je de 7? En de 4? enz. 

# Volgorde telrij
Bekijk de telrij. Noem met elkaar de telrij op. Nu doen de kinderen hun ogen dicht. Haal één getal weg uit de telrij. De kinderen mogen hun ogen weer openen. Welke mist er?
Gaat dit goed? Haal twee of meer getallen weg.

# Volgorde telrij
Welk getal komt er vóór/na de 5?

# Ik zie kleuren
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is... geel.
Goede oefening om de kleuren te leren.

# Ik zie vormen
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is... vierkant.
Goede oefening om de vormen te leren.

# Cijferreeks noemen
Noem drie cijfers achter elkaar. Bijvoorbeeld 4-6-3. Vraag een kind het na te zeggen. Differentieer met het aantal cijfers.

# Welk cijfer noem ik 2 keer?
Noem een reeks cijfers. Welk cijfer noem ik twee keer?
Bijvoorbeeld: 4-6-8-6-2

2 opmerkingen:

 1. LENDINGTREE® LENINGEN INC.


  Dit is goed nieuws van LendingTree inc, we bieden alle soorten leningen om aan uw gewenste wensen te voldoen. Of het nu gaat om een ​​lening om een ​​nieuw bedrijf te starten, een auto te kopen, een huis te kopen, nieuwe machines te kopen of uw schulden af ​​te betalen. Ik ben blij dat LendingTree, de meest vertrouwde online leningmaatschappij, hier is om te helpen. Neem contact met ons op via e-mail op (lendingtreegroupinc@gmail.com).

  Grote of onverwachte uitgaven kunnen bij iedereen op de loer liggen. Een persoonlijke lening krijgen voor onverwachte financiële problemen kan moeilijk zijn, zelfs zonder slechte kredietwaardigheid. Waar kunt u terecht als u een lening nodig heeft in Griekenland, Polen en Nederland? Het antwoord is de kredietverstrekker LendingTree, via (lendingtreegroupinc@gmail.com).

  Wanneer onverwachte regenval tijdens uw parade kost, laat LendingTree inc u helpen om dekking te vinden. Een persoonlijke lening kan de oplossing zijn om te voorkomen dat u overweldigd raakt wanneer de dagelijkse kosten van levensonderhoud beginnen op te lopen. Maar als u enkele minpunten op uw krediet heeft staan, kan het moeilijk zijn om het leningproduct te vinden dat u nodig heeft.

  Een lening krijgen via LendingTree inc is extreem snel en gemakkelijk. Of het nu gaat om een ​​persoonlijke lening, een autolening of een snelle lening, ons doel is om de beste online lening op de markt te zijn. De reden waarom u een lening afsluit, is geheel aan u. We vragen je niet om ons je leven te vertellen, maar we willen je helpen te bereiken wat je wilt.


  Neem vandaag nog contact met ons op via.

  E-mailadres: (lendingtreegroupinc@gmail.com)
  E-mailadres: (lending-tree@outlook.com)
  Website: www.landingtree.com

  Ga voor meer informatie naar (https://en.m.wikipedia.org/wiki/LendingTree)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo dames en heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, Persoonlijke lening, Hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn bedrijf. We verlenen allerlei soorten leningsdiensten, inclusief leningen op lange en korte termijn. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een rechtstreeks bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang in een oogwenk een reactie.

  Wij zijn een allesomvattende financiële dienstverlener en we doen er alles aan om u te helpen bij het verwezenlijken van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het op de meest effectieve en snelste manier aanbieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - U bepaalt zelf hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle Directe Financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rente - Betaalbare rente van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages - U heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
  * Flexibele aflossing - U kiest de aflossingsdatum, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online aanvraag.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop geen kans mis door gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen.

  Voor meer informatie over onze leningaanbieding, stuur ons alstublieft uw leningaanvraag via
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Tussenpersonen/adviseurs/makelaars zijn welkom om hun klanten mee te nemen en zijn 100% beschermd. In volledig vertrouwen werken we samen in het voordeel van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!