Kalenderkaarten MAANDEN (Dagmar Stam)


Iedere dag bespreek ik in mijn klas welke dag het is. Eerst vraag ik welke dag het is, dan wie weet welke datum het is (soms weten ze het, anders zeg ik gisteren was het 12, vandaag is het ...?), daarna vraag ik ook nog of iemand weet welke maand het is.

'Maart. Weet je nog? Januari, februari, maart'. Elke keer komt er een maand bij. Hang steeds als er een nieuwe maand komt een nieuw kaartje aan de lijn erbij.

Vorig jaar ben ik hier in januari mee begonnen. Dat haakte mooi in op wat er in de kerstvakantie gebeurde. 'Eerst was het 2012, nu is het opeens 2013.' Daarnaast leren de kinderen de maanden niet op een onlogische volgorde aan.


<<-- Op deze manier kan het natuurlijk ook!

1 opmerking:

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!