Plaatjes bingo | thema FEEST


Op zoek naar een leuke activiteit op een bijzondere dag? Bijvoorbeeld op de verjaardag van de juf of meester, de laatste dag van het schooljaar, je afscheid als (stage)juf/meester. Bingo is bij mij altijd een enorm succes! Zelfs bij de jongste kleuters! Door de plaatjes i.p.v. getallen kunnen ze lekker meedoen.

Het spel heb ik zo in elkaar gezet dat alle kinderen eerst een keer een bingo hebben met één rij (ik zeg nooit de eerste of bovenste rij, dat wordt dan net iets te moeilijk, maar één hele rij vol begrijpen ze vaak wel).

Als ze een bingo hebben gehad moeten ze daarna door voor de volle kaart. Die heb ik zo gemaakt dat alle kinderen tegelijk volle kaart hebben, dat geeft een leuk effect.

Als je dat niet wilt kun je de laatste dia van de PowerPoint één of meer plekken naar boven schuiven.


Klik op de afbeelding
voor de bingokaarten
Klik op de afbeelding
voor de PowerPoint
    

8 opmerkingen:

 1. Daisy Jane Jongeneel15 augustus 2014 om 21:41

  Wat een leuk spel. Ik ga het proberen met de peuters. Anders maak ik er een memory of lotto van. Heel erg bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik deed dit spelletje op een kinderfeestje. De spanning steeg! Het was een groot succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke bingo zeg! Wij willen hem graag gebruiken voor een bongo middag op ons kinderdagverblijf. Nu vroegen we ons af hoe lang het spel ongeveer duurt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk deze bingo! Heb hem gedaan op mijn zoons verjaardag toen hij 5 werd en toen hij 6 werd vroegen sommige kinderen vantevoren al of we weer die bingo gingen doen (heb dst ook gewoon gedaan en ze vonden het weer net zo leuk). Heb het spelletje gekoppeld aan het geven van de cadeautjes: wie een wie rijtje vol had, mocht zijn cadeautje geven aan de jarige.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig, maar als toekomstige kleutermeester zou ik ook graag willen weten hoe je zoiets begint. Inleiding? En wat doet u op het einde om zo een geslaagde bingo af te sluiten?
  Alvast bedankt
  mvg
  Ali

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inleiding door de kaarten te laten zien en de kinderen vragen of ze bingo kennen. Of door opeens alle prijzen neer te leggen en te vragen wie dit zou willen hebben. Dan de uitleg geven.
   Op het eind de spanning opbouwen door langzamer door te klikken. Bij het laatste plaatje hebben ze allemaal tegelijk volle kaart en winnen ze iets lekkers. Dan is het al feest en is het sowieso geslaagd.

   Verwijderen
 6. Hallo,
  Ik ben voor peuters memory aan het maken met de plaatjes van Bas. (wij hebben de grote platen)
  nu struin in telkens internet af voor de woordkaarten en losse plaatjes. Ik zag nu de plaatjes van koningsdag op de bingokaart. Waar kan ik deze plaatjes "los" vinden? Kun jij mij hier ajbmee helpen. Bij voorbaat mijn dank.
  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!