Er zullen wat dingen van de website af gaan waar ergens op het web nog wel links naar verwijzen. Deze links kan ik niet van het hele web verwijderen, maar de posts wel. Het kan dus dat je een "kapotte" link treft. Excuses hiervoor.

Plaatjes bingo | Thema NEDERLAND

Omdat Koningsdag er aan komt én omdat het thema Nederland zo'n leuk thema is, is er nu ook een plaatjesbingo met als thema Nederland!

De plaatjes komen met behulp van PowerPoint bij een klik groot op het bord. Zo kun je zelf de snelheid bepalen.
Maar je kunt ook de laatste pagina uitprinten en uitknippen en het als een "echte" bingo spelen.


Het spel heb ik zo in elkaar gezet dat alle kinderen eerst een keer een bingo hebben met één rij horizontaal of verticaal (ik zeg nooit de eerste of bovenste rij, dat wordt dan net iets te moeilijk, maar één hele rij vol begrijpen ze vaak wel).


Als ze een bingo hebben gehad moeten ze daarna door voor de volle kaart. Die heb ik zo gemaakt dat alle kinderen tegelijk volle kaart hebben, dat geeft een leuk effect. Als je dat niet wilt kun je de laatste dia van de PowerPoint één of meer plekken naar boven schuiven.

Klik hier voor de Powerpoint 
Klik hier voor de bingokaarten6 opmerkingen:

 1. Super leuk idee en mooie uitvoering! Wil je zoiets ook maken voor de lente? :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk idee en mooie uitvoering! Wil je zoiets ook maken voor de lente? :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk idee en mooie uitvoering! Wil je zoiets ook maken voor de lente? :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Drie aanvragen kan ik natuurlijk niet weigeren! Ik ga mijn best doen het van de week te maken :)

   Verwijderen
 4. Wat een ontzettend mooie bingo!
  Ik ga 'm gebruiken in mijn NT2 groep, een bingo over Nederland is natuurlijk niet weg te denken.
  Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!